No item found! Please make sure that your Instagram User ID and Access Token is correct

رادیولوژی

برای تشخیص شکستگی ها و ناهنجاری های ساختاری بخش رادیولوژی تخصصی  دکتر فووت خدمات مربوطه را ارائه می دهد.
radiology.png
  • (رادیولوژی) 
 یا پرتوشناسی و گاهی تصویر برداری تشخیصی نام دسته ای از تخصص پزشکی است که با کمک تابش اشعه به بدن، تصویری از آن نقطه بدست میدهد که برای تشخیص بیماری ها بسیار کار آمد میباشد.
  • رادیولوژی، علم روش های مختلف تصویربرداری از بدن انسان است که در علم پزشکی به خدمت گرفته می شود تا تشخیص بیماری ها، سریع تر و با دقت بالاتری انجام گیرد.
  • روشهای رادیولوژی عموماٌ اطلاعاتی در موردساختمان اعضا بدن ارائه می کنند.

اين بخش داراي قسمت هاي زير مي باشد:

radiology1.png

اين بخش داراي قسمت هاي زير مي باش:

•دستگاه هایی که با اشعه ایکس کار می کنند.( X-Ray)

•ماموگرافی

•تراکم سنجی استخوان

•توموگرافی کامپیوتریCT

•آنژیوگرافی

•سونوگرافی

•سونوگرافی داپلر رنگی

•دستگاه هایی که با امواج فرکانس رادیویی کار می کنند.(MRI)

ایکس ری: این دستگاه معمولاً در تشخیص بیماری های استخوان و ریه استفاده می شود.

ماموگرافی: این دستگاه اغلب در تشخیص بیماری های سینه استفاده می شود. همچنین بعد از ۴۰ سالگی به عنوان یک ابزار غربالگری از آن استفاده می شود.

تراکم سنجی استخوان: این دستگاه اغلب در تشخیص پوکی استخوان استفاده می شود. دستگاه، میزان تراکم استخوان در بیمار را اندازه گیری می کند.

توموگرافی کامپیوتری:CT برای تشخیص بیماری های کل بدن استفاده می شود.

آنژیوگرافی: برای تشخیص بیماری های عروقی استفاده می شود. درمان بیماری های عروقی نیز با دستگاه آنژیوگرافی انجام می شود. از تجهیزات مختلفی برای ورود به ورید استفاده می شود. سپس با داخل شدن داروها به داخل ورید، رگ قابل مشاهده است.

سونوگرافی: متداول ترین وسیله پزشکی در درمان بیماری اندام های شکم است. همچنین این دستگاه در نظارت بر بارداری استفاده می شود و ضرری برای بیمار ندارد.

سونوگرافی داپلر رنگی: در تشخیص بیماری های عروقی استفاده می شود. همچنین به وسیله آن، خونرسانی بسیاری از اندامها نیز ارزیابی می شود. از این سونوگرافی در بارداری نیز استفاده می شود.

MRI : این دستگاه، برای تشخیص بیماری های تمام ساختارهای بدن، به ویژه ساختارهای رباط های مغزی و عضلانی استفاده می شود. همچنین در بررسی اندام های شکم به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

فرق رادیولوژی با سونوگرافی چیست فرق رادیولوژی با سونوگرافی چیست؟

فرق رادیولژی با سونوگرافی این است که در سونوگرافی از اشعه ایکس استفاده نمی شود و اما در رادیولوژی یا رادیوگرافی از اشعه ایکس استفاده می شود. از رادیولژی برای تصویر برداری از قسمت های سخت بدن استفاده می شود و سونوگرافی برای قسمت های نرم مثل کلیه و مثانه کاربرد دارد.سونوگرافی در بارداری کاربرد دارد و برای تعیین جنسیت نوزاد و ضربان قلب و اطمینان از سلامتی نوزاد استفاده می شود.

radiology3.png

کاربردهای رادیولوژی :

– عکس از ریه که در واقع شناسنامه سلامت فرد است.

– عکس های رنگی با کنتراست از مری ، معده ، کلیه و…

– بررسی های ساده و سریع از شکم ، مری ، معده ، روده ، کلیه ها ، لوزه سوم ،سنگ های کلیه و…

– تشخیص شکستگی ها که از بهترین روشهای تشخیصی است.

– عکس های رنگی با کنتراست

نحوه عملکرد رادیولوژی:

برای عکس برداری با اشعه ایكس قسمتی از بدن بیمار را كه قصد بررسی آن را دارند بر روی فیلم قرار می دهند و سپس به آن قسمت اشعه ایكس تابیده می شود. اشعه ایكس از پوست و عضلات عبور كرده و به صفحه حساس برخورد می کند. رنگ این قسمت ها بعد از ظاهر شدن سیاه دیده می شود. برعكس، استخوان مانع عبور اشعه ایكس شده و چون به زیر قسمتی كه استخوان قرار دارد اشعه نمی تابد بعد از ظاهر شدن به رنگ سفید دیده می شود. در واقع عکس برداری با اشعه ایكس بسیار شبیه افتادن سایه شما بر روی دیوار است.

وقتی در برابر آفتاب در مقابل دیوار قرار می گیرید قسمت هایی كه بدن شما جلوی عبور نور خورشید را گرفته بر روی دیوار تاریک تر شده و شما آن را به صورت سایه خود می بینید. به همین علت در یك عكس رادیوگرافی بعضی استخوان ها كه متراکم تر و محکم تر هستند سفیدتر و بعضی دیگر كمتر سفید می باشند. بعضی چیزها كه به اشعه کاملاً اجازه عبور می دهند (مانند هوا یا گاز درون روده) کاملاً سیاه هستند و بعضی دیگر كه مختصری جلوی عبور اشعه را می گیرند مانند عضلات، خاكستری دیده می شوند. رادیولوژی وسیله بسیار ارزشمندی برای بررسی استخوان ها، شكستگی و بیماری های مختلف آنها است.

رادیوگرافیست ها و رادیولوژیست ها چه تفاوتی دارند؟

رادیولوژیست هابا رادیوگرافیست متفاوت هستند. اگرچه هر دوی این متخصصان با تصویربرداری پزشکی کار می کنند، اما رادیوگرافیست ها افرادی هستند که با ابزار و تجهیزات تصویربرداری کار می کنند.

اسکن و تصویربرداری شما توسط رادیوگرافیست انجام می شود، که یک تکنسین تصویربرداری پزشکی است. اما تشخیص مشکل و تفسیر نتایج تصویربرداری توسط رادیولوژیست انجام می شود که یک متخصص پزشکی است.

رادیولوژیست ها متخصص پزشکی هستند که برای تفسیر اشعه ایکس و سایر آزمایشات تصویربرداری حدود ۱۱ سال آموزش دیده اند. آنها با استفاده از سونوگرافی، اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی و سایر فناوری های تصویربرداری، بیماری ها را تشخیص می دهند.رادیولوژیست ها ممکن است آموزش های بیشتری را برای تبدیل شدن به یک رادیولوژیست مداخله ای یا اینترونشن انجام دهند، تا با روشهای هدایت تصویری ابزاری را جهت تشخیص و حتی درمان در بدن فرد وارد کنند، مانند درمان تومورهای سرطانی یا قرار دادن استنت برای باز کردن رگ های قلب و مغز.

 

radiology2.png

مزایای رادیولوژی:

شایع ترین مزایای عمده رادیوگرافی به شرح ذیل می باشد :

  • ارزان بودن نسبی
  • قابل حمل بودن تصاویر و امکان استفاده در تلفن

معایب رادیولوژی:

استفاده از رادیولوژی متعارف دامنه محدودی از تراکم های موجود در داخل بدن را نمایش می دهد.همچنین استفاده زیاد از رادیولوژی به دلیل داشتن اشعه ایکس برای فرد مضر می باشد.

مراقبت های قبل از رادیولوژی:

  • شب قیل از رادیوگرافی یک شیشه روغن کرچک ساعت ٦ غروب میل شود.
  • یک ساعت پس از آن سه عدد قرص بیزاکودیل با هم میل شود.
  • صبح روز بعد بصورت ناشتا به بخش رادیولوژی مراجعه شود

چه زمانی به رادیولوژیست مراجعه کنیم؟

به طور کلی برای ویزیت توسط متخصص رادیولوژی و انجام روش های تصویربرداری پزشکی شما به یک نامه ی ارجاع از پزشک عکومی یا متخصصین در سایر رشته های پزشکی دارید.

چه مدت پس از انجام رادیوگرافی می‌توان مجدداً غذای معمول را شروع نمود؟

بلافاصله پس از انجام رادیوگرافی می‌توان رژیم غذایی معمولی را از سر گرفت.

 

مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

مرکز پوست و زیبایی نسخه:

مرکز پوست و زیبایی و لاغری نسخه با ارائه انواع خدمات تزریق ژل،تزریق بوتاکس،هایفوتراپی،مزوتراپی ،مراقبت های پوستی ،زگیل تناسلی و درمان انواع بیماری های پوستی و جدیدترین دستگاه های لاغری  آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب