امروزه یکی از دغدغه های شهروندان تهرانی پیدا کردن یک دکتر ارتوپد معتبر است. یکی از ویژگی هایی که این متخصص باید از آن برخوردار باشد داشتن آگاهی و دانش لازم در زمینه ارتوپد است. دکتر فوق تخصص ارتوپد باید اطلاعات و دانش خود را به روز کند تا بتواند مشکلات بیماران را به خوبی برطرف کند. همچنین یک فوق تخصص ارتوپدی خوب و حاذق قادر است روش های توانبخشی را با دقت خاصی برای بیماران خود تجویز کند. از طرفی فوق تخصص ارتوپد قادر است در زمینه پیشگیری از بیماری ها و صدمات ارتوپدی نقش بسیار مهمی ایفا کند. از دیگر ویژگی هایی که یک دکترارتوپد باید دارا باشد این است که معاینه بسیار دقیقی از بیماران خود انجام دهد.
در کلینیک ارتوپدی نسخه متخصصین ارتوپدی با به کارگیری آخرین متد های تشخیصی روز دنیا به بررسی و درمان اختلالات, تومورها و بیماری های مرتبط با مفاصل و استخوان ها می پردازند.
در این بخش, تیم متخصصین ما درتلاش هستند که کیفیت زندگی بیماران و مراجعین که از مشکلات و اختلالات اسکلتی-عضلانی رنج می برند را بهبود دهند.
درمان های مربوط به بیماری های ارتوپدی نظیر
توسط دکتر فوق تخصص ارتوپد انجام می پذیرد.
زانو درد:
درد زانو، مشکل شایعی است که به دلایل زیادی، از آسیبهای حاد گرفته تا عوارض سایر مشکلات پزشکی، به وجود میآید. این درد میتواند به بخشی از ناحیه خاصی از زانو (مفصل زانو (استخوان ران، درشت نی، نازک نی)، کشکک زانو (پاتلا)، رباطها و غضروف (مینیکس) محدود بوده یا در سراسر زانو پراکنده باشد. اغلب درد زانو با محدودیت جسمانی همراه است.
درد زانو چه علائم و نشانههایی دارد؟
درد زانو از نظر شدت میتواند، از یک درد جزئی تا دردهای ناتوان کننده، متغییر باشد.
شکستگی:
شکستگی استخوان از جمله مهمترین آسیب های بدن است که معمولا بدنبال ضربه وارده به آن ایجاد میشود. هر گونه تغییر شکل استخوان بدنبال ضربه، شکستگی نامیده میشود. به زبان دیگر اگر نیرویی که به استخوان وارد میشود بیش از حد تحمل آن بوده و بتواند شکل استخوان را تغییر دهد میگوییم شکستگی ایجاد شده است.
این تغییر شکل همیشه به شکل سنتی که در ذهن شکل گرفته نیست و ممکن است به اشکال متفاوتی ظاهر شده و با شدت و ضعف همراه باشد.
علائم و نشانه های شکستگی می تواند شامل:
عارضه میتواند به شدت نیرو یا تکرار آن در گذر زمان ارتباط داشته باشد.
در رفتگی:
این عارضه جراحتی است که در ناحیه عضله یا تاندون (بافتی که عضله را به استخوان متصل می کند ) رخ می دهد. در دررفتگی مفصل ،عضله یا تاندون کشیده یا پاره می شود.
علل:
چه چیزی باعث بروز این عارضه می شود؟
دررفتگی مفصل معمولآ بر اثر پیچش یا کشش در عضله یا تاندون رخ می دهد. این عارضه ممکن است یک باره یا به تدریج طی چند روز یا یک هفته رخ دهد. معمولآ در حالتی که کشش زیاد به عضله وارد می شود یا جسم سنگینی را به روش غلطی بلند می کنیم، به سرعت در عضلات یا تاندون ها دررفتگی رخ می دهد.
در حالت تدریجی ممکن است شما یک حرکت یا رفتار غلط را با عضله ی خود، در طول زمان ادامه دهید که در نهایت منجر به دررفتگی مفصل می شود.
این عارضه معمولآ در کدام نواحی بیشتر رخ می دهد؟
دررفتگی های مفصل معمول عبارتند از: دررفتگی در عضلات ناحیه ران و پشت ران. ورزش هایی مانند: فوتبال، هاکی، بوکس و کشتی خطر بروز این عارضه در ناحیه پشت و ساق پا را بسیار دارند.
ورزش هایی که در آنها دست بسیار استفاده می شود مانند: ژیمناستیک، والیبال، تنیس، گلف و … اغلب خطر بروز دررفتگی مفصل در ناحیه آرنج و بازو را برای ورزشکار دارند.
علائم دررفتگی مفصل:
رباط یا لیگامان نوار یا طناب بافتی محکمی است که دوسر آن به دو استخوان تشکیل دهنده یک مفصل متصل میشود. وظیفه رباط ها نگه داشتن استخوان های تشکیل دهنده مفصل در کنار یکدیگر و حفظ پایداری آن است.
رباط اجاره میدهد تا مفصل در جهات خاصی حرکت کرده و از حرکت آن در جهت های دیگر جلوگیری میکند. با این حال فشار بیش از حد تحمل رباط به مفصل موجب آسیب آن میشود.وقتی نیرو در جهتی به مفصل وارد میشود که نباید حرکت کند رباط تحت کشش قرار میگیرد. برحسب شدت کشش وارد شده به رباط آسیب متفاوت است.
تاندون:
تاندونها نوارهایی از بافت فیبری متراکم، صاف و به رنگ سفید مایل به زرد هستند که عضلات را به استخوانها متصل میکنند. ترکیب موجود در ساختار آنها قدرت مورد نیاز برای انتقال نیروهای مکانیکی زیاد را به آنها میدهد. در واقع علت وجود تاندون انتقال نیروهای تولید شده از عضله به استخوان برای ایجاد حرکت است.
ویژگی مشترک همه تاندونها این است که میتوانند به استخوان مماس شوند (کشیده شدن عضلات و چسبیدن به سطح استخوان هنگام حمل هر چیز سنگین) و بارهای زیادی را بدون تغییر شکل در استخوانها منتقل کنند. تاندونها بسته به نقش عضله، دارای شکل و اندازههای مختلفی هستند، به عنوان مثال عضلاتی که نیروی زیادی تولید میکنند تاندونهای کوتاهتر و پهنتری نسبت به عضلات ظریفتر دارند.
تاندونها به لحاظ ساختاری بسیار پیچیده بوده و مانند سایر ساختارهای بافت همبند ، تعداد سلول اندک و ماتریکس خارج سلولی غنی دارند. اگرچه از نظر ساختاری و به دلیل عملکردشان در برابر قدرت بسیار بالا مقاومت میکنند، اما تحلیل رفتن و آسیبهای مختلف ناشی از افزایش سن میتواند باعث از بین رفتن قدرت عضلات متصل به آنها و آسیب به تاندون شود.
آسیب های ورزشی چیست؟
آسیب های ورزشی" صدماتی است که در زمان بازی یا ورزش اتفاق می افتد. برخی از آنها ناشی از حوادث می باشند. برخی دیگر می تواند نتیجه شیوه های آموزش غلط وضعیف باشد.
. برخی از افراد به علت گرم نکردن صحیح، استفاده از تجهیزات نا مناسب و یا عدم کشش به اندازه کافی قبل از بازی یا ورزش دچار آسیب دیدگی می شوند. صدمات ورزشی شایع عبارتند از:
تفاوت بین آسیب حاد و مزمن چیست؟
دو نوع آسیب ورزشی وجود دارد: حاد و مزمن. صدمات حاد به طور ناگهانی در هنگام بازی یا ورزش رخ می دهد. رگ به رگ شدن مچ پا ، کشیدگی پشت ، وشکستگی دست صدمات حاد هستند. نشانه هایی از یک جراحت حاد عبارتند از: • ناگهانی، درد شدید. • ورم. • قادر به تحمل وزن در پا، زانو، مچ پا، یا پا نیست. • بازو، آرنج، مچ دست، دست، و یا انگشت بسیار حساس به لمس بودن. • قادر به حرکت یک مفصل به صورت عادی نیست. • ضعف شدید بازو یا پا. • یک استخوان یا مفصل که خارج از محل خود باشد.
صدمات مزمن پس از بازی یا ورزش برای مدت زمان طولانی اتفاق می افتد. نشانه هایی از یک آسیب مزمن عبارتند از: • درد زمانی که شما بازی میکنید. • درد هنگام ورزش. • یک درد مبهم در هنگام استراحت. • ورم.
خراب شدن مفاصل بدن مثل آرتروز و ساییدگی مفصل:
عفونت اندام:
استئومیلیت به معنای التهاب استخوان است و چون علت التهاب استخوان در اغلب قریب به اتفاق موارد عفونت است در عمل، استئومیلیت به معنای عفونت استخوان است.
استئومیلیت یا عفونت استخوان یک بیماری جدی و خطرناک است که نیاز به درمان فوری با آنتی بیوتیک و معمولا عمل جراحی دارد. علامت عمده عفونت استخوان درد استخوان است.
عفونت استخوان دو نوع حاد و مزمن دارد.استئومیلیت حاد یا عفونت حاد استخوان به مواردی میگویند که علائم بیمار در عرض چند روز ایجاد شده و شدت میگیرد. این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان و بیشتر در پسران دیده میشود.
علت عفونت حاد استخوان چیست؟
میکروب های مختلفی میتوانند موجب استئومیلیت یا عفونت استخوان شوند ولی شایعترین آنها که باکتری به نام استافیلوکک طلایی است که در ۸۰ درصد موارد علت بوجود آورنده عفونت است.باکتری های دیگر مانند استرپتوکک، پنوموکک، ای کولای، سالمونلا و بروسلا هم میتوانند علت استئومیلیت باشند. گاهی عفونت استخوان به علت عفونت قارچی استخوان بوجود میاید.
عفونت استخوان چگونه ایجاد میشود؟
استئومیلیت یا عفونت استخوان میتواند با چند مکانیسم متفاوت ایجاد شود
تومورهای استخوان و بافتهای نرم اندام:
توده های بافت نرم یا سارکوم استخوان چیست؟
سارکوم های بافت نرم گروهی از سرطان های نادر هستند که بر روی بافت هایی که ساختارهای دیگر بدن و اندام ها را به هم متصل، پشتیبانی و احاطه می کنند، تاثیر می گذارد.
در حقیقت سارکوم ها از بافت های همبند نظیر غضروف و ماهیچه و استخوان ایجاد می شود و به همین دلیل نیز اغلب به سرطان های ایجاد شده در استخوان و عضله سارکوم می گویند.
زیرا که سارکوم ها، بافت های نرم نظیر عضله، استخوان یا مفصل را درگیر می کنند و موجب بروز مشکلاتی جدی برای فرد می شوند به همین منظور جهت درمان آنها می بایست به یک متخصص ارتوپد مراجعه نمود.
لازم است بدانید که سارکوم های بافت نرم می تواند تقریبا در هر قسمت از بدن از جمله پاها، بازوها و شکم ایجاد شود
علائم سارکوم بافت نرم:
تومور سارکوم یا بافت نرم بسته به این که در چه ناحیه ای به وجود بیاید با برخی علائم همراه است که برخی از آنها عبارتند از:
به یاد داشته باشید اکثر افراد با علائمی که در اینجا ذکر شده اند، سارکوم نخواهند داشت. اما اگر هرکدام از این علائم را دارید یا نگران این هستید که دچار سارکوم شوید، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به پزشک است. اگر فکر کنند شما نیاز به مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد دارید، آنها شما را معاینه می کنند و شما را به بیمارستان ارجاع می دهند.
علل بروز سارکوم استخوان:
مردم اغلب فکر می کنند ضربه زدن یا آسیب دیدگی ممکن است باعث ایجاد سارکوم شود، اما هیچ مدرکی برای این موضوع وجود ندارد.
به یاد داشته باشید که هیچ کاری انجام نداده اید که باعث سرطان شود.
سرطان در اثر تکثیر بیش از حد سلول های یک ناحیه از بدن به وجود می آید که به آن تومور می گویند.
احتمال دارد که سوابق درمانی مانند رادیوتراپی یا بیماری های خاص محرک آن باشند.
بیماری های مادرزادی:
بیماری های مادرزادی مشکلاتی هستند که وقتی کودک در رحم در حال رشد است رخ می دهد. بیماری های مادرزادی می تواند جزئی یا شدید باشد. این بیماری ها احتمال دارد بر ظاهر، عملکرد اعضای بدن و رشد جسمی و روانی کودک تأثیر بگذارند. بیشتر بیماری های مادرزادی در سه ماه اول بارداری، زمانی که اندام ها هنوز در حال شکل گیری هستند، صورت می گیرند. تقریباًاز هر ۳۳ نوزاد ۱ نوزاد در ایالات متحده آمریکا با بیماری مادرزادی متولد می شود. برخی از بیماری های مادرزادی بی ضرر، ولی بعضی دیگر نیاز به درمان پزشکی طولانی مدت دارند. بیماری های مادرزادی شدید علت اصلی مرگ نوزادان در ایالات متحده است.
نقش کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی دکتر فووت:
این کلینیک به عنوان یکی از مراکز حیاتی در خدمات بهداشتی و درمانی، نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت زندگی افراد با مشکلات ارتوپدی پا ایفا میکند. با تکیه بر تجهیزات پیشرفته، تکنولوژی روز و تخصص پزشکان، این کلینیک به معالجه مشکلات گوناگون ارتوپدی میپردازند. این مشکلات شامل مواردی چون آرتروز، آسیب به تاندونها و عضلات، تغییرات ساختاری در استخوانها و دیگر موارد ارتوپدی میشوند.
تجهیزات و فناوری:
کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی دکتر فووت با استفاده از تجهیزات پیشرفته، از جمله دستگاههای تصویربرداری، و مراجعه به ابزارهای تشخیصی پیشرفته، به تشخیص دقیق مشکلات میپردازند. این تجهیزات از دقت بالایی برخوردار هستند و به پزشکان این امکان را میدهند تا به سرعت و با دقت بالا علت مشکلات ارتوپدی را تشخیص دهند.
تیم پزشکی متخصص دکتر فووت:
تیم پزشکی کلینیک دکتر فووت از اعضای متخصص و با تجربه تشکیل شده است. پزشکان ارتوپدی، جراحان پا، فیزیوتراپیستها، و اعضای دیگر تیم، با همکاری و هماهنگی بالا، به بیماران خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهند. این تیم پزشکی توانایی در ارائه طرحهای درمانی مختص بیماران را دارند که بر اساس نیازها و شرایط هر بیمار تنظیم میشود.