درمان بیماری های وریدی:

بیماری وریدی گروهی از شرایط است که در جریان خون مناسب اختلال ایجاد می کند. اگر بیماری وریدی دارید، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است درمان را برای جلوگیری از عوارض جدی بالقوه توصیه کند. درمان ها از داروها تا روش های کم تهاجمی و جراحی را شامل می شود.

رگ های وریدی

درمان بیماری وریدی چیست؟

رگ‌های شما رگ‌های خونی هستند که مسیرهای یک طرفه برای جریان خون در بدن شما به سمت قلب شما هستند. وریدهای سالم دارای دریچه‌ها یا فلپ‌هایی هستند که باز و بسته می‌شوند تا خون در جهت صحیح جریان یابد. اما اگر نوعی بیماری وریدی به نام نارسایی وریدی دارید، این دریچه‌ها معمولاً به درستی کار نمی‌کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، خون ممکن است در رگ های خاصی جمع شود یا به سمت عقب جریان یابد. درمان بیماری‌های وریدی بستگی به نوع بیماری، شدت آن، و وضعیت سلامت کلی فرد دارد. بیماری‌های وریدی ممکن است شامل وریدگی، ترومبوفلبیت، و قرمزی پوست باشند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همچنین ممکن است به بیماری وریدی به عنوان بیماری وریدی محیطی اشاره کنند. درمان بیماری وریدی جریان خون مناسب را بازیابی می کند و خطر عوارض را کاهش می دهد. این درمان ها شامل داروها، روش های مبتنی بر کاتتر و جراحی است. ارائه دهنده برنامه درمانی شما را بر اساس نوع بیماری وریدی شما ایجاد می کند. درمان‌ها می‌توانند به شکل ترکیبی از تغییرات در سبک زندگی، و در موارد پیشرفته‌تر، روش‌های جراحی شامل پیوند وریدی یا لیزر وریدی باشند.

چه کسی درمان بیماری وریدی را انجام می دهد؟

بسته به درمانی که نیاز دارید، ارائه دهنده شما ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

پزشک متخصص عروق: این ارائه دهندگان در تشخیص و درمان بیماری های وریدی تخصص دارند. آنها ممکن است روش های کم تهاجمی را انجام دهند یا دارو تجویز کنند.

جراح عروق: این ارائه دهندگان در تشخیص و درمان بیماری های وریدی تخصص دارند. آنها همچنین ممکن است جراحی ها و روش های کم تهاجمی را برای درمان این شرایط انجام دهند.

درمان های غیرجراحی بیماری وریدی چیست؟

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است از درمان های غیرجراحی به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش ها یا جراحی استفاده کنند. این شامل:

  • ضد انعقاد: این داروهای رقیق کننده خون می توانند بسیاری از انواع بیماری های وریدی از جمله لخته های خون را درمان کنند.
  • جوراب‌های فشرده: این جوراب‌ها فشار ملایمی روی پاهای شما ایجاد می‌کنند تا از تجمع خون در رگ‌های شما جلوگیری کنند. جوراب های فشاری ممکن است برای مدیریت ، رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی مفید باشند.
  • تغییرات سبک زندگی: ممکن است پزشک شما ورزش منظم مانند پیاده روی، بالا بردن پاها یا کاهش وزن را برای کمک به درمان انواع خاصی از بیماری های وریدی توصیه کند.
  • فعالیت بدنی: ورزش‌های معتدل مانند پیاده‌روی و شنا می‌توانند علائم بیماری‌های وریدی را کاهش دهند.

    تغییرات در رژیم غذایی: مصرف مواد غذایی که می‌توانند به بهبود وضعیت وریدها کمک کنند، مثل مصرف غذاهای حاوی فیبر.
  • اسکلروتراپی: این یک روش درمانی خاص برای وریدهای واریسی است. ارائه دهنده شما یک محلول نمک غلیظ را مستقیماً به ورید واریسی تزریق می کند. این محلول باعث فروپاشی رگ می شود، بنابراین دیگر نمی توانید آن را ببینید یا احساس کنید.
درمان‌های تکمیلی

  • کمربند های فشاری: استفاده از کمربند‌های فشاری ممکن است به بهبود علائم بیماری وریدی کمک کند.

  •  درمان سنتی: برخی از روش‌های مبتنی بر پزشکی سنتی نیز ممکن است به عنوان درمان تکمیلی در نظر گرفته شوند.

درمان بیماری وریدهای محیطی مبتنی بر کاتتر چیست؟

با درمان های مبتنی بر کاتتر، ارائه دهنده شما از یک کاتتر (لوله نازک) برای ارائه درمان استفاده می کند. در درمان‌های مبتنی بر کاتتر از برش‌های کوچک استفاده می‌شود، بنابراین شما معمولاً زمان بهبودی کوتاهی دارید و خطر عوارض کمی دارید. این رویه ها عبارتند از:

  • آنژیوپلاستی: ارائه دهنده شما یک کاتتر را در رگ شما وارد می کند و یک بالون کوچک را در نوک آن باد می کند. این بالون ورید را باز می کند و جریان خون را افزایش می دهد. ارائه دهنده شما همچنین ممکن است یک استنت (لوله) در رگ قرار دهد تا ورید را باز نگه دارد.
  • درمان ترومبولیتیک تحت هدایت کاتتر: ارائه دهنده شما از یک کاتتر برای تحویل ترومبولیتیک ها (داروهای حل کننده لخته خون) به طور مستقیم به لخته خون استفاده می کند. دارو در عرض چند ساعت یا چند روز لخته را حل می کند.
  • فرسایش حرارتی درون وریدی: ارائه‌دهنده شما از لیزر یا انرژی گرمایی برای بستن ورید معیوب استفاده می‌کند. ورید فرو می ریزد و رگ های سالم جریان خون را به عهده می گیرند. به این روش لیزر درمانی نیز می گویند.
  • فیلتر ورید اجوف: این فیلتر کوچک به شکل چتر وارد ورید اجوف شما می شود که سیاهرگ بزرگی در تنه شماست. این فیلتر لخته های خون را قبل از اینکه به ریه ها یا قلب شما منتقل شود، می گیرد. فیلتر ورید اجوف شما بسته به نیاز شما ممکن است دائمی یا موقت باشد.

انواع شایع بیماری وریدی عبارتند از:

  • لخته شدن خون.
  • نارسایی مزمن وریدی
  • ترومبوز ورید عمقی
  • آمبولی ریه
  • ترومبوفلبیت سطحی
  • وریدهای واریسی و عنکبوتی.

واریس‌:  این بیماری، بیماری عروق سیاهرگی است که ممکن است در پاها و سایر نقاط بدن بروز ‌کند. واریس‌ها عمدتاً به دلیل ضعف ساختار عروق و یا سیستم وریدی در حمل خون به قلب ایجاد می‌شوند.
واریس عنکبوتی:  این بیماری عروقی معمولاً به صورت شبکه‌ای در سطح پوست دیده می‌شود و معمولاً در پاها و صورت ظاهر می‌شود. واریس عنکبوتی ممکن است ناشی از انسداد عروق کوچکتر باشند.
واریس عروق عمیقی: این عروق در عمق پوست قرار دارند و معمولاً قابل مشاهده نیستند. عروق عمیقی می‌تواند به علت واریس‌ها، ترومبوز و یا عوارض دیگری ایجاد شود.
بیماری هموروئید: این بیماری عروقی در حول مقعد رخ می‌دهد. هموروئیدها معمولاً ناشی از فشار زیادی که بر عروق‌ موجود در ناحیه مقعد وارد می‌شود، ایجاد می‌شوند.
بیماری تِرُمبُوفِلبیت: این بیماری به معنی التهاب و تشکیل لخته در عروق است و می‌تواند در هر عروقی از بدن رخ دهد، اما معمولاً در پاها رخ می‌دهد.
ترومبوز عمیقی وریدی: این بیماری به تشکیل لخته خون در عروق عمیقی بدن اشاره دارد، معمولاً در پاها رخ می‌دهد و در صورت عدم درمان، می‌تواند خطرناک باشد و به آمبولی ریه منجر شود.

چه جراحی هایی برای درمان بیماری وریدی وجود دارد؟

ممکن است برای بیماری وریدی نیاز به جراحی داشته باشید اگر:

  • گزینه های کمتر تهاجمی برای شما کارساز نبوده است.
  • بیماری وریدی در فعالیت های روزمره شما اختلال ایجاد می کند.
  • شما در معرض خطر ابتلا به آمبولی ریه هستید.

گزینه های درمان جراحی عبارتند از:

  • بستن و جداسازی: ارائه دهنده شما ورید واریسی را برمی دارد یا می بندد. در برخی موارد، ارائه دهنده شما ورید را با استفاده از یک روش کم تهاجمی خارج می کند. به این روش حذف ورید آندوسکوپی نیز گفته می شود.
  • (جراحی سوراخ کننده آندوسکوپی زیر فاشیال): این جراحی زخم های وریدی مزمن (زخم) ناشی از وریدهای آسیب دیده در ساق پا را درمان می کند. ارائه دهنده شما از یک بالون کوچک برای جدا کردن بافت های اطراف از وریدهای آسیب دیده و سوراخ کننده استفاده می کند. سپس، رگ‌های سوراخ‌کننده را می‌بندند، که اجازه می‌دهد خون از این سیاهرگ‌های سوراخ‌کننده معیوب خارج شود و به رگ‌های سالم تخلیه شود.
  • بای پس جراحی: این روش جریان خون را در اطراف انسداد یک رگ خونی هدایت می کند. ارائه دهنده شما با استفاده از پیوند (لوله) مسیر جدیدی برای جریان خون ایجاد می کند. پیوند ممکن است قطعه ای از یکی از رگ های شما یا یک لوله مصنوعی باشد.

آیا بیماری وریدی قابل درمان است؟

در برخی موارد، درمان یا معکوس کردن بیماری وریدی امکان پذیر است. به عنوان مثال، روش های بستن ورید واریسی و تغییر مسیر جریان خون می تواند رگ های واریسی را درمان کند. با این حال، این روش‌ها از ایجاد رگ‌های واریسی جدید جلوگیری نمی‌کنند.

همه موارد بیماری وریدی قابل درمان نیستند. گاهی اوقات، درمان علائم را مدیریت می کند یا از عوارضی مانند آمبولی ریه جلوگیری می کند. به عنوان مثال، یک فیلتر ورید اجوف می تواند از حرکت لخته به ریه یا قلب شما جلوگیری کند، اما خود لخته خون را از بین نمی برد. رقیق کننده های خون می توانند از بدتر شدن لخته ها جلوگیری کرده و از تشکیل لخته های جدید جلوگیری کنند. با این حال، رقیق‌کننده‌های خون لخته خون موجود را از بین نمی‌برند.

مزایای درمان بیماری وریدی چیست؟

درمان ها ممکن است خطر عوارض تهدید کننده زندگی بیماری های وریدی، مانند آمبولی ریه را کاهش دهند. این درمان ها همچنین می توانند علائمی مانند موارد زیر را کاهش دهند:

  • درد شکم یا کمر.
  • رگهای برآمده
  • احساس سنگینی یا درد در پاها.
  • خارش یا زخم.
  • تورم.

خطرات یا عوارض این درمان ها چیست؟

هر نوع درمان خطرات و مزایای خاص خود را دارد. داروهای رقیق کننده خون می توانند عوارض جانبی مانند خونریزی داشته باشند. روش ها و جراحی ها خطر کمی از عوارض مانند عفونت را به همراه دارند. اما در بیشتر موارد، مزایای درمان بیماری وریدی بیشتر از خطرات آن است. ارائه‌دهنده شما بر اساس نیازهای منحصربه‌فرد سلامتی شما درباره مناسب بودن درمان برای شما بحث خواهد کرد.

اگر پس از شروع داروهای رقیق کننده خون یا انجام یک روش، عوارض جانبی یا مشکلاتی را تجربه کردید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. در بسیاری از موارد، آنها می توانند داروی شما را تغییر دهند یا به شما در مدیریت علائم پس از عمل، مانند درد کمک کنند.

 

زمان نقاهت چقدر است؟

پس از یک روش مبتنی بر کاتتر، معمولاً می توانید در عرض چند روز به فعالیت های عادی بازگردید. زمان بهبودی شما بر اساس نوع عمل، سن و سلامت کلی شما متفاوت خواهد بود. اگر عمل جراحی داشته اید، مانند روش SEPS، بهبودی کامل ممکن است دو هفته یا بیشتر طول بکشد.

چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنم؟

اگر اخیراً یک عمل یا جراحی برای بیماری وریدی انجام داده اید و تجربه کرده اید، به پزشک خود مراجعه کنید:

  • درد قفسه سینه.
  • ادامه خونریزی یا نشت مایع از برش های شما.
  • تب.
  • سردرد.
  • حالت تهوع یا استفراغ.
  • درد یا تورم (ادم) در نزدیکی برش ها.
  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی در بازوها یا پاها.
  • گرمی یا قرمزی در اطراف برش های شما.

 

بیماری وریدی گروهی از شرایط است که در جریان خون مناسب اختلال ایجاد می کند. با انواع درمان های موجود امروزه، بسیاری از افراد می توانند زندگی کامل و فعالی را با بیماری وریدی داشته باشند. ارائه‌دهنده شما می‌تواند در مورد اینکه کدام گزینه برای شما بهترین است و انتظار چه چیزی را دارید، بحث کند.

مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

لطفا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب