درد ساق پا درمان، علائم و علت

شین اسپیلنت یا درد ساق پا:

شین اسپلنت اصطلاح رایجی است که برای درد در قسمت قدامی ساق پا (امتداد درشت نی) استفاده می شود.
شین اسپلنت معمولا در افراد بعد از فعالیت سنگین, ورزش طولانی نظیر دو ایجاد می شود. در بیشتر موارد با استراحت, کاربرد یخ پوشیدن کفش مناسب حین ورزش و فعالیت این عارضه درمان می شود.
علت درد ساق پا

چه کسانی تحت تاثیر شین اسپلینت قرار می گیرند؟

اگرچه هر کسی می‌تواند شین اسپلینت بگیرد، اما افراد خاصی شانس بیشتری برای ابتلا به این عارضه دارند. گروه هایی که در معرض خطر بیشتری برای شین اسپلینت قرار دارند عبارتند از:

  • دوندگان به خصوص آنهایی که روی سطوح ناهموار می دوند یا برنامه دویدن خود را به طور ناگهانی افزایش می دهند.
  • ورزشکارانی که ورزش های پرتحرکی را انجام می دهند که به پاها فشار وارد می کند.
  • رقصنده ها
  • افرادی که کف پای صاف، قوس بلند یا قوس بسیار سفت دارند. در این شرایط، عضلات و استخوان‌های شما ممکن است نیروی حاصل از ضربه و بارگذاری را نیز جذب یا توزیع نکنند.
  • اعضای ارتش و افرادی که زیاد راهپیمایی می کنند یا پیاده روی می کنند.
  • افرادی که هنگام ورزش از کفش های غیر قابل حمایت استفاده می کنند.
  • پیاده روی در فواصل بسیار زیاد
  • هر کسی که کمبود اساسی ویتامین D، اختلال خوردن یا از دست دادن قاعدگی طبیعی دارد.
  • افراد مبتلا به استئوپنی یا پوکی استخوان که ممکن است قبلا استخوان های ضعیف تری داشته باشند.

علائم درد ساق پا:

دکتر متخصص  پا
  • درد در قسمت جلویی (قدامی) ساق پا
  • ورم
  • افزایش درد بعد از فعالیت سنگین
  • حساس به لمس
علل درد ساق پا:
در کل, شین اسپیلنت هنگامی که عضله و استخوان ساق بیش از حد در فعالیت درگیر می شوند, ایجاد می شود. تغییر برنامه ورزشی و فعالیت از نظر شدت, مدت, فرکانس می تواند باعث بروز شین اسپلنت شود.
سایر دلایلی که می تواند باعث بروز این عارضه شوند, شامل:
  • اختلالات ساختاری پا
  • انجام ورزش با کفش نامناسب

شین اسپلینت چگونه تشخیص داده می شود؟

فوق تخصص ارتوپد در تهران با گرفتن شرح حال کامل و با معاینه شما، شین اسپلینت را تشخیص می دهند.

دکتر متخصص پا درکلینیک فوق تخصصی پا به نحوه راه رفتن شما، نحوه راه رفتن شما، ساق پا، مچ پا و پای شما را معاینه می کند. یک معاینه کامل شامل حرکت دادن مچ پا و پای شما به اطراف، احساس حساسیت در امتداد استخوان است. ایستادن روی پای دردناک یا پریدن روی آن پا ممکن است به تشخیص وجود اسپلینت ساق پا یا شکستگی استرس کمک کند.

برای رد شکستگی استرسی،فوق تخصص پا  ابتدا عکسبرداری با اشعه ایکس را تجویز می کند، اگرچه شکستگی های استرسی در حدود ⅔ از اشعه ایکس ساده دیده نمی شود. بنابراین، اگر دکتر فوق تخصص درد پای شما نگران باشد، ممکن است تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی) یا اسکن استخوان را تجویز کند. این آزمایش‌ها به دکتر متخصص پای شما اجازه می‌دهد ببیند آیا شین اسپلینت به یک شکستگی استرس تبدیل شده است، زیرا این نوع آزمایش‌ها آسیب را قبل از عکس‌برداری با اشعه ایکس تشخیص می‌دهند.

راه کارهای درمانی:

فوق تخصص ارتوپد در تهران
درمان های غیر جراحی شامل:
  • استراحت
  • کاربرد یخ
  • تمرینات کششی
  • استفاده از کفی طبی مناسب
  • استفاده از کفش طبی مناسب
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند اسپرین, ناپروکسن
شین اسپلنت ندرتا نیاز به درمان جراحی پیدا م یکند و در مواردی که درمانهای غیر جراحی تاثیر گذار نباشند جراحی انجام می پذیرد.

درمان بدون جراحی

استراحت به علت اینکه درد ساق پا به طور معمول به دنبال کار کشیدن زیاد از اندازه از این اندام به وجود می آید شیوه درمانی ،استاندارد متضمن بیش از چند هفته استراحت و نداشتن هیچ فعالیتی میباشد که موجب تولید درد گردیده میتواند در طول مدت درمان، ورزشهای کاردیو ،سبک مانند دوچرخه ی ثابت، شنا و دستگاه الپتیکال کاربر خوبی در این زمینه دارند

استفاده از دارو غیر استروئیدی ضد التهاب داروهایی مانند ناپروکسین و ایبوپروفن آسپیرین تورم و درد را کم می کنند.

کمپرس کردن بسته یخ بیش ازچند بار در روز و هر مرتبه بیست دقیقه بکار برده شود یخ را به صورت مستقیم بر سطح پوست نگذارید.

بکار بردن از ساق بند طبی میتواند از تورم زیاد پیشگیری کند.

تمرینات انعطاف پذیری کشش عضلات پا باعث میشود در ساق پا احساس بهتری داشته باشید.

استفاده از کفش متناسب، کفش متناسب با زیرسازی مناسب در زمان فعالیت روزانه به کم شدن فشار واصل بر ساق پا کمک شایانی می کنند.
کلینیک فوق تخصصی پا

عوارض درمان شین اسپلینت چیست؟

عوارض جانبی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ها نادر است اما ممکن است رخ دهد. آنها معمولاً تنها پس از مصرف طولانی مدت دارو رخ می دهند. برای به حداقل رساندن عوارض جانبی باید از کمترین دوز برای کوتاه ترین زمان استفاده کنید.

عوارض جانبی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سوزش سر دل، درد معده و (به ندرت) زخم معده.
  • سردرد، سرگیجه و سبکی سر.
  • فشار خون بالا (فشار خون بالا)

عوارض مربوط به شین اسپلینت چیست؟

عوارض ناشی از شین اسپلینت نادر است. اگر به دویدن یا ورزش کردن ادامه دهید بدون اینکه اجازه دهید پاهایتان خوب شوند، ساق پا می تواند به شکستگی استرس تبدیل شود. شکستگی استرس زمانی رخ می دهد که ترک های کوچکی در استخوان ایجاد شود. برای درمان شکستگی استرسی، پزشکان اغلب استفاده از عصا یا پوشیدن چکمه پیاده روی را تا زمان بهبودی استخوان ها توصیه می کنند.

کلینیک فوق تخصصی پا

چگونه می توانید از ایجاد آتل ساق پا جلوگیری کنید؟

در حالی که ممکن است همیشه نتوانید از شین اسپلینت جلوگیری کنید، می توانید خطر ابتلا به این بیماری یا بدتر شدن آن را کاهش دهید. برای کاهش خطر، می توانید:

  • هنگام ورزش از کفش های حمایتی استفاده کنید. کفش های دویدن باید هر 300 مایل تعویض شوند. پوشیدن درج های ارتز که قوس های شما را پشتیبانی می کنند را در نظر بگیرید. بایستید و با کسی در یک فروشگاه کفش دویدن گپ بزنید، جایی که او بتواند به شما کمک کند تا نوع پای شما را با یک کفش دویدن یا ارتز مناسب هماهنگ کنید.
  • به آرامی شروع کنید و در طول زمان سطح و شدت فعالیت خود را افزایش دهید. از افزایش ناگهانی فعالیت خودداری کنید. به قانون 10% پایبند باشید و بیش از 10% در هفته فعالیت خود را افزایش ندهید.
  • عضلات خود را قبل از ورزش کشش دهید تا آنها را گرم کنید.
  • هنگام دویدن از سطوح سخت، ناهموار یا تپه ای اجتناب کنید. اگر اغلب می دوید، ورزش های کم تاثیر (مانند شنا) را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید تا پاهای خود را از استرس ناشی از دویدن دور کنید. تمرین متقابل و گرفتن روزهای مرخصی.
  • بین فعالیت‌ها استراحت کنید تا به عضلات و استخوان‌هایتان فرصت دهید تا بهبود پیدا کنند.
  • از درد به عنوان راهنمای خود استفاده کنید. اگر متوجه درد ساق پا شدید، سطح فعالیت خود را کاهش دهید تا زمانی که این درد بهبود یابد. سعی نکنید درد را تحت فشار قرار دهید.

آیا شین اسپلینت دائمی است؟

شین اسپلینت دائمی نیست. شما باید بتوانید با استراحت، تغییر میزان ورزش و اطمینان از پوشیدن کفش های حمایتی، درد ناشی از ساق پا را کاهش دهید. اگر شین اسپلینت شما در مدت طولانی از بین نرفت، به دکتر فوق تخصص درد پا مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد برای شکستگی‌های استرسی یا سایر شرایطی که می‌توانند باعث درد شوند، آزمایش شوید. جلوگیری از بازگشت ساق پا ممکن است نیاز به ارزیابی رژیم غذایی، کفش، کشش و انعطاف پذیری شما داشته باشد.

چشم انداز بیمارانی که شین اسپلینت دارند چیست؟

اکثر افرادی که شین اسپلینت دارند پس از استراحت از ورزش و فعالیت بهبود می یابند. شین اسپلینت اغلب زمانی که پاها زمان لازم برای بهبودی پیدا کردند، معمولاً در عرض سه تا چهار هفته از بین می روند. اکثر افراد می توانند پس از بهبودی پاهای خود، یک برنامه ورزشی را از سر بگیرند. بهبودی پس از شکستگی استرسی بیشتر طول می کشد، بنابراین بهتر است ساق پا درمان زود هنگام انجام شود.

چه زمانی باید در مورد شین اسپلینت با فوق تخصص پا تماس بگیرم؟

اگر درد ساق پا شدید است یا بعد از چند هفته استراحت از بین نمی رود، باید با دکتر پای خود تماس بگیرید. اگر پاهای شما بسیار متورم، قرمز یا دردناک است با فوق تخصص پای خود تماس بگیرید. این علائم می تواند نشانه عفونت یا بیماری دیگری باشد.

مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

نظرات و رضایتمندی مراجعین مرکز:

لطفا پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب